Emma Steinbakken slo igjennom over natten i oktober 2018, da hun slapp debut-singelen «Not Gonna Cry», som har blitt avspilt mer enn 23 millioner ganger på Spotify. En fantastisk live-debut på bylarm noen måneder senere vekket interessen til en samlet musikkbransje og Emma fikk muligheten til å turnere og promotere sin musikk rundt i Europa frem til pandemien.

Hun har også singelen «Stay With Me» (2020) som var en del av soundtracket til den populære Netflix-serien Hjem til Jul. I andre sesong av den norske TV-serien Rådebank fra 2021 bidro hun med låten «Jeg glemmer deg aldri», en coverversjon av Hellbillies’ låt «Eg gløymer deg aldri». For låten ble hun nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen årets låt. Da det amerikanske bandet Imagine Dragons kom til Bergen med det nye albumet Mercury i 2022 var Steinbakken første oppvarmingsartist.

Emma er også med på årets utgave av Hver Gang Vi Møtes på TV2. Der har hun markert seg med en av de største hitene fra konseptet til nå: Hennes versjon av Bjørn Eidsvågs «Floden», som har toppet VG-listen og gått sin seiersgang på Spotify.